Tényleg nyugtató az afrikai vörös tea babáknak?

Mielőtt vörös teát adnánk a babának előtte kérdezzük meg a gyerekorvost ez a legfontosabb!

A Legtöbb babás honlapon azt lehet olvasni, hogy az afrikai vörös teának nyugtató hatása van a babára. Persze ami egyértelmű és írják is sok helyen, hogy csak mértékkel szabad adni a Rooibos teát babának és nem sokat. 0,5 Dl illetve 1 Decilitert ajánlottak a legtöbben elalvás előtt fél órával.

Afrikai vörös tea babáknak 1
Rooibos tea ár
Tea webáruház

A vörös tea koffeinmentes, ásványi anyagokban (kalcium, mangán, fluor, cink, magnézium, réz) gazdag, cserzőanyag-tartalma alacsony, és rendkívül gazdag szabadgyököket megkötő antioxidáns anyagokban.

Görcsoldó, gyulladásgátló és anti-allergén, jótékony hatással van az álmatlanságra, hasnyálmirigy bántalmakra, és elősegíti az emésztést. Illetve nyugtató hatása is van hasonló képen mint a kakukkfű teának, csak a felhasználás módja különbözik, mert ott azt a fürdéshez ajánlják.

Akkor az afrikai vörös tea babáknak jó alvásra is?

Mi ahogy utána jártunk annak, hogy alvásra is ajánlott-e azt tapasztaltuk, hogy a legtöbben úgy nyilatkoztak, hogy alvásra is adják a babának ezt a teát kortól függetlenül mint gyógyteát. Illetve anyatejes és tápszeres baba között nincs különbség, a vörös tea itatási szokása között.

Mikortól adható az afrikai vörös tea babáknak?

3 hónapos babának csak anyatejre vagy tápszerre van szüksége, ebben a korban semmiképpen se adjunk neki vörös teát. Bár vannak írások az interneten, hogy védőnő ajánlja akár újszülötteknek is egyből ezt a teát, de természetesen édesítő szerek és ízesítők nélkül natúrban. Mint a zöld teákat általában.

FONTOS: A cikk végén fontosnak érezzük megjegyezni azt a tényt, hogy semmilyen doktori címünk nincs. Így ez a cikk inkább csak egy egyszerűbb tudást ad arról, hogy általánosságban mit mondanak mások arról hogy adható-e afrika vörös tea babáknak. További baba itatási érdekességekről a wikipédián itt olvashatsz.

One thought on “Afrikai vörös tea babáknak

  1. Pingback: Afrikai vörös tea | Rooibos tea - Teázzunk.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Tudod hogy kell tökéletes teát készíteni? Ha nem akkor ez most neked szól!

Összeszedtük egy 20 oldalas e-bookban, hogyan kell elkészíteni valódi és gyógyteákat. 1 oldal 1 tea így az instrukciók mellett találsz egy rövid ismertetőt is a teához. Finom teákat kívánunk és nefeledd teázz társaságban! 

Adatvédelem és GDPR

Email cím felhasználása Marketing célra

Teazzunk

You have Successfully Subscribed!