Fehér akác tea

Az akcáfavirágát érdemes még a kigondolt ekzelési időszak előtti évben összegyűjteni, és jó alaposan kiszárítani. A szedésnél nagyon fontos, hogy se a földre esett illetve az elbarnult virágokat se szedjük le. Mivel ezekben már nagyon kevés a hatóanyag és inkább savanyúbbá teszi az ízét. Megfázások és Légúti fertőzésekre is hasznos, mivel a köhögéscsillapító, nyálkaoldó hatása egyedülálló. Gyomorsav túltengés ellen kiválónak tartják, így a reflux-szra is tökéletes lehet. Ezen kívül még görcsoldó, nyugtató, tonizáló hatású, és székrekedés esetén is sikeresen isszuk. A fehér akác aromás vegyületeit az illatszeripar is felhasználja. Ráncsimító, bőrtónus javító hatása is van, így előszeretettel használják fel szépségipari termékekben. A kozmetikai iparban a fehér akác virágának kivonata elsősorban bőrkondicionálóként ismert. Fürdővízbe téve kellemes érzetet ad, kényezteti bőrünket, ellazítja testünket.


Akácvirág tea hatásai

Fehér akácvirág tea mellékhatásai

Nitrogéngyűjtő baktériumok élősködnek a gyökerén. Korábban a fa kérgének a kivonatát is hasznosították gyomorproblémák, fekélyek kezelésére.De már tudjuk, hogy ez a toxikus hatás miatt nem javasolt. Ha viszont mégis használjuk, nagyon körültekintően kell eljárnunk, mert robin és fazin nevű mérgező fehérjéket is tartalmaz.

Akácvirág tea elkészítése

3 dl vízzel 2 teáskanál akácvirágot forrázzunk le. Majd 15 perc múlva szűrjük le és ízesítés nélkül már fogyaszthatjuk is.

Csak kúraszerűen ajánljuk! Példáúl 1 hónapon keresztül fogyasztod. Majd ugyan ennyi szünetet ajánlott tartani.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük