Aranyvessző tea

Aranyvessző tea (Solidago gigantea, Solidago canadensis)

Két-három méter magas, karcsú, sűrű levelű, a tövénél bokrosodó kórók.

A mérsékelt éghajlaton élő és gondozást nem igazán igénylő növény. Nem szereti se a sok vizet se a tápanyagban gazdag talajt. Ez miatt a Kanadai típusa (Solidago canadensis) hazánkban elterjedt, elvadult.

Aranyvessző tea hatásai

Elsősorban epe-, hólyag-, máj, és vesebántalmak esetén használjuk e teát. Alkalmazható vesemedence-gyulladás esetén, vesehomok elhajtásáravizelethajtásra, fehérjevizelés esetén is. Kisebb epekő, epehomok eltávolítása is lehetséges a teájával. Vízhajtó hatása miatt. Komolyabb kőeltávolítására nem alkalmas, ezesetben forduljunk szakemberhez. Az aranyveesszőfű tea flavonoidokat, inulint és illatos kumarint is tartalmaz melyek vércukorszint csökkentőek . Többszáz éve ismert és alkalmazott gyógynövény melynek kiváló tulajdonságait a legújabb tudományos eredmények is igazolják. Gyulladáscsökkentő hatású, ezért bélgyulladás esetén is fogyasztható. Reumás és ízületi betegségekben is használható. Külsőleg sebgyógyító, fekélytisztító. Toroköblögetésre is alkalmazzuk rendszeressen.

Aranyvessző tea ár

Aranyvesszőfű tea 50 Gramm

990 Ft

Aranyvessző tea

Aranyvessző tea elkészítése

  • 2 teáskanál aranyvesszőfű tea
  • 3 Dl víz
  • Forrázás nélkül, de 80 foknál nem hidegebb vízben áztatjuk.Aranyvessző tea használata

Epebántalmak megelőzésére 7 napig minden nap igyunk meg egy csésze aranyvesszőfű teát, a második héten három csészével, a harmadik héten kettővel. Epekő és epehomok elhajtása is képesek lehetünk teájával (ebben az esetben naponta két litert kell igyunk, egyet délelőtt, egyet délután, egy-két óra alatt alatt szóval nem kötelező egyszerre a bevitele. Csak a 2-3 mm-nél apróbb követ szabad így elhajtani ez felett forduljunk szakorvoshoz! Fontos: Alacsonyvérnyomással élők óvatosan fogyasszák, mivel a tea egyik hatása a vérnyomás csökkentése.

Menstruációs fájdalmakra a ciklus előtt 2-3 nappal ígyunk egy csésze teát naponta. Reumára és ízületi fájdalmakra naponta egy csészével igyunk reggelente. Ha viszont külsőleg alkalmaznánk akkor jó tudni, hogy az aranyvessző tea sebgyógyító, fekélytisztító.

Aranyvessző tea keverék ára

Átlagosan 50G teát 990 Ft-os áron vásárolhatunk aranyvessző tea keveréket különböző webáruházakban.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0