Allergia ellen tea

 

A kellemesebb időjárásnak köszönhetően a növények is kezdenek éledezni, a rügyfakadás után egyre több pollen koncentrálódik a levegőben. Amivel megkeserítik tízezrek életét. Légúti allergiásoknak ez az időszak maga a pokol. Ebben a cikkben arra keressük a választ, hogyan melyek azok a gyógynövények melyek allergia ellen teájukkal csillapítani tudják a tüneteket. Ezzel elviselhetőbbé tenni a mindennapokat.

allergia ellen tea

Mi az allergia?

Az immunrendszer kóros reakciója olyan anyagokra, amelyek más emberek számára nem ártalmasok. Ilyenkor allergiás reakció lép fel. Az egészségügyben három féle érintkezést különböztetnek meg.

  1. Kontakt allergia – Amikor az allergén anyaghoz érve csak helyi elváltozás lép fel. (kiütés, hólyag, viszketés)
  2. Légúti eredetű allergia – Ilyenkor az allergén a légzés következtében kerül a szervezetbe, így irritálva a nyálkahártyát ezzel tüsszögést, köhögést, orrfolyást, szemviszketést okozva.
  3. Ételallergia – Amikor a táplálékban van olyan allergén amitől kialakul az allergiás reakció. Ez a kiütésektől egészen a súlyos légzési nehézségen át akár halálhoz is vezethet. Így az ételallergia az egyik legveszélyesebb allergiafajta.

Allergia okai

Immunrendszerünk azért dolgozik, hogy megvédjen miket a betegségektől és fertőzésektől. Viszont van amikor a túlságosan sok káros anyag kerül a szervezetünkbe. Ez legyengíti az immunrendszerünket vagy megzavarja működését. Ekkor fordulhat elő, hogy egyébként mások számára ártalmatlan anyagokra heves immunreakciót fejt ki szervezetünk. Ez megeshet attól is, hogy egy adott anyagból túl sokat viszünk be rövid idő alatt.

Gyógyteákkal az allergia ellen

Két féleképpen tudunk segíteni a szervezetünknek az allergiás tünetek csökkentésében, ha erősítjük immunrendszerünket, vagy ha tisztítjuk szervezetünket. Nyilvánvaló, hogy a kettőt egyszerre végezzünk alapos munkát. Ezért olyan gyógyteákat kell fogyasszunk melyek ezt a hatást érik el szervezetünkben.

Röviden ezekről a gyógynövényekről:

  1. Csalán: Az univerzális tisztító növény. Vértisztító hatása miatt az allergiás tünetekre ez az elsődleges csodanövény. Klinikai tesztekkel bizonyították, hogy a csalánlevélből készített teák egy hét kúraszerű fogyasztása enyhíti az allergiás tüneteket.
  2. Lándzsás útifű: A légúti bajok kezelésére is ajánlott növény elsősorban a légúti allergiában szenvedők segítő társa lehet az allergia elleni harcban. Gyulladás csökkentő és nyákoldó hatása könnyít a szénanáthán és az orrfolyáson is. Fontos, hogy van aki allergiás erre a növényre így az ne fogyassza.
  3. Csipkebogyó: C-vitamin bevitellel immunrendszerünket tudjuk támogatni, piros bogyós barátunkat 4-5 órára langyos beáztatva C-vitamin veszteség nélkül készíthetünk ivólét.
  4. Kakukkfű: Az útifű mellett a másik erős nyákoldó növény, szintén a légúti panaszok kezelésére alkalmas. Emellett az immunrendszert is támogatja.

Tudod hogy kell tökéletes teát készíteni? Ha nem akkor ez most neked szól!

Összeszedtük egy 20 oldalas e-bookban, hogyan kell elkészíteni valódi és gyógyteákat. 1 oldal 1 tea így az instrukciók mellett találsz egy rövid ismertetőt is a teához. Finom teákat kívánunk és nefeledd teázz társaságban! 

Adatvédelem és GDPR

Email cím felhasználása Marketing célra

Teazzunk

You have Successfully Subscribed!