IBS gyógytea

ibs gyógytea

Mi az az IBS vagy is Irritábilis bél szindróma?

Még manapság is sok fejtörést okoz az modern orvoslásnak, hogy megtalálják az pontos kiváltó okokat. Ami biztos, hogy a gyomor és bél rendszer túl érzékennyé válik és az összerendezett bélmozgás rendszertelenül kezd el működni. Három eset állhat fenn az IBS-ben szenvedőknél, állandó székrekedés, állandó hasmenés vagy ezek váltakozása.

IBS tünetei

A bél szindróma tünetei a nap bármelyik időszakában előjöhetnek, olykor étkezések után erősödnek a tünetek. Egyes embereknél megfigyelhető az időszakosság, egy enyhébb és egy durvább időszak váltja egymást, viszont a tünetek sosem szűnnek meg igazán.

Zömében ezekkel a tünetekkel vagy tünet együttesek jelentkeznek:

  • Görcsös hasi fájdalom
  • puffadás, szelek
  • székrekedés, hasmenés vagy egymást követik
  • nyákos széklet
  • Az állandó fájdalom és kellemetlenség miatt akár depresszió is kialakulhat.

IBS-t kiváltó okok

Gyaníthatóan a stressz és az állandó szorongás vagy más lelki eredetű problémák a főbb kiváltó okai. Közre játszanak még a helytelen étkezési szokások, mint a túlzott fűszerezés, csípős ételek állandó fogyasztása. Nem segít rajta az alkohol és drog fogyasztás sem.

IBS gyógytea kezelés

Köztudott, hogy a gyógyteákkal sok betegséget és tünetet lehet kezelni, az IBS tüneteit hatásosan csillapíthatjuk, pár jól megválasztott gyógytea főzettel. Ha teljesen nem is beazonosítható az IBS-t kiváltó okok, még is úgy tűnik, hogy elsősorban a lelki eredetű problémák felelősek érte. Nyugtató gyógyteákkal a stressz és a szorongás csökkenthető. A nyugtató teák élharcosa a citromfű tea, bajtársai a különböző menta teák közülük a fürtös menta ami még görcs oldásban is jeleskedik. Az állandó kellemetlen érzet által kialakult depresszióra megoldást jelenthet napi egy csésze kakukkfű tea (LINK), emellett még a görcsoldásban a szurokfű tea(LINK) lehet segítségünkre.

IBS gyógytea témájában megjelent cikkeink

Tudod hogy kell tökéletes teát készíteni? Ha nem akkor ez most neked szól!

Összeszedtük egy 20 oldalas e-bookban, hogyan kell elkészíteni valódi és gyógyteákat. 1 oldal 1 tea így az instrukciók mellett találsz egy rövid ismertetőt is a teához. Finom teákat kívánunk és nefeledd teázz társaságban! 

Adatvédelem és GDPR

Email cím felhasználása Marketing célra

Teazzunk

You have Successfully Subscribed!