Megfázásra tea

Megfázás ellen tea

Nátha ellen teát is fogyaszthatunk. A tünetek enyhítésére de megelőzésére is alkalmas. De melyiktől várhatunk segítséget, ha megfáztunk?

megfázásra tea kamilla

Kamilla tea megfázásra

A hurutos köhögés elismert ellenszere, enyhíti a rekedtséget. Fertőtlenít, és nyugtatgatja az egész szervezetet. A begyulladt torok kiváló öblögető teája. Érdemes nem keverni más tea fajtákkal. Forrázás után 15-20 percig hagyjuk állni, ha lehet ízesítsük mézzel, ha már nem lobog.

Megfázás elleni tea házilag

Házilag könnyen elkészíthető teák:

  • gyömbér tea
  • hagyma/fokhagyma tea
  • kamilla tea

Megfázásra milyen tea jó

A szerintünk legjobb teákat felsoroljuk itt, viszont a fogyasztásán kívül máshogy is alaklmazhatóak. Az ihalálás bármilyen teával végezhető
de mi a kamillát ajánljuk. Az megfázás megelőzésére nem alkalmas, de a már eldugult légutakat jól kitakarító modszere. Először is forraljunk
fel 2-2,5 liter vizet a mosdókagylóba vagy egy lavorba ekkor tegyél bele kamillát bőven. Ezután tegyél a fejedre egy törülközőt, és próbálj
meg legalább 15 percig nyugton maradni alatta miközben a törülköző teljesen lezárja a közted és a lavor közötti réseket.

megfázásra tea gyömbér

Megfázásra gyömbér tea

A gyömbér az immunrendszer ellenálló képességét erősíti. Ezért hasznos lehet megfázás megelőzése és már megfázott állapotban is.

Elkészítése egyszerű:
Hámozzunk meg egy 3-5 centis darabot, vágjuk fel nagyon apróra, majd főzzük meg fél liter vízben 15-30 perc alatt. Ezután szűrjük le és
ízesítsük mézzel.
Érdekesség: A terhességi rosszulléten elvileg nem segít a gyömbér!

megfázásra tea hagyma

Hagyma tea megfázás ellen

A hagymát/fokhagymát nem teaként főzzük le, hanem csak hidegvízben áztatjuk:
A fokhagymát egy pohár vízben 8 órán át hagyjuk ázni, dolgozni. Az ez idő alatt kiázott hatóanyagok kihajtják a vírusokat és a férgeket is.
Adhatunk hozzá citromot és gyömbért is, hogy a hatását felerősítsük.

Megfázásra írt témában megjelent cikkeink:

Tudod hogy kell tökéletes teát készíteni? Ha nem akkor ez most neked szól!

Összeszedtük egy 20 oldalas e-bookban, hogyan kell elkészíteni valódi és gyógyteákat. 1 oldal 1 tea így az instrukciók mellett találsz egy rövid ismertetőt is a teához. Finom teákat kívánunk és nefeledd teázz társaságban! 

Adatvédelem és GDPR

Email cím felhasználása Marketing célra

Teazzunk

You have Successfully Subscribed!