Reflux tea

Mi a reflux?

Itthoni statisztika szerint minden 7. felnőtt lakos évente legalább egyszer szenved a reflux töneteitől.
Itt most megtudhatod, hogy alakul ki. Mi történik odabent és hogyan tudod tea kúrával kezelni a refluxot.

Mi a reflux?

Lényegében a gyomor záróizom rendellenes működése. A gyomorsav a rosszul funkcionáló gyomorszáj miatt a nyelőcsőbe jut. Így a nyelőcsövet irritálja, rosszabb esetben be is gyulladhat a nyelőcső.

Reflux tünetei

Gyomorégés, légzés nehézség, a szegycsont mögött erős nyomás tapasztalható. Folytonos telt érzed, sűrű böfögés, kellemetlen szájszag, maró keserű szájíz.

Reflux kezelése

Helyes táplálkozással és rendszeres mozgással könnyen megelőzhető a reflux. Ha viszont már kialakult a tünet. Kerüljük a savas italok és ételek fogyasztását. Mint például, kávé, fekete tea, alkohol, zsíros és csípős ételek. Kerüljük a túlzott só és bors használatot. Megfelelő lúgos étrend sokat tud segíteni a tünetek enyhítésében. Amennyiben a reflux tünetei jelentkeztek étkezés után legalább két órán keresztül kerülje a sportolást, leülést, lefekvést. Egyes allergia gyógyszerek, szívgyógyszerek is befolyásolják a záróizom ernyedtségét.

Gyomorsav ellen gyógytea

Gyógynövények ebben az esetben is segítségünkre lesznek. A fehér akácvirágjából készült tea a gyomorsav túltengés ellen veheti fel a harcot. Gyomorideg ellen használjuk az orbáncfű teát. Így nyugtatva idegeinket lefekvés előtt.

Tudod hogy kell tökéletes teát készíteni? Ha nem akkor ez most neked szól!

Összeszedtük egy 20 oldalas e-bookban, hogyan kell elkészíteni valódi és gyógyteákat. 1 oldal 1 tea így az instrukciók mellett találsz egy rövid ismertetőt is a teához. Finom teákat kívánunk és nefeledd teázz társaságban! 

Adatvédelem és GDPR

Email cím felhasználása Marketing célra

Teazzunk

You have Successfully Subscribed!