Délutáni tea

Mikor igyunk teát?

Olyan teát ami élvezeti tea a nap bármely időszakában egy jó beszélgetés mellett elfogyaszthatunk. Vannak olyan teák melyek élénkítő hatásuk miatt az esti órákban már kerülendők. Ezek a magas koffein tartalmuk miatt már akadályozhatják a nyugodt alvást. A teákban lévő koffein csersavakba zárva található így sokkal tovább fejtik ki hatásukat.

Rendszeres tea fogyasztás segít a szervezetnek az öngyógyító folyamatait ellátni. Az élvezeti teákat nem lehet túl adagolni. Ezért naponta akár több csészét is lehet fogyasztani. A gyógyteák ezzel szemben meghatározott fogyasztási rendhez vannak kötve és akár még a napi ajánlott fogyasztási maximum is megvan adva.

Teázás ideje gyógyteák esetében

A gyógyteákat azért fogyasztjuk, mert egy természetes alternatívája az egyszerűbben kezelhető betegségek gyógyszerire. A betegségek megelőzésre pedig nincs jobb megoldás, mint a rendszeres mértékkel fogyasztott gyógytea. Ahogy azt már több kutatás is bebizonyította. A gyógyteák esetén a reggel étkezés előtt időszak a legkedvezőbb, ilyenkor a szervezet az előzőnap leürült tartalékait tölti fel először, így a teában található értékes nyomelemek és vitaminok hamarabb szívódnak fel. Terhes és szoptatós anyáknak figyelniük kell, mert sok gyógytea ebben az időszakban egyáltalán nem ajánlott.

 

Miért pont délután 5 órakor teáznak az Angolok?

Az egész ötlet a 17. századi Angliában kezdődött, egy jó étvágyú angol nemes hölgy Anne Russel fejéből pattant ki, aki túl soknak tartotta az ebéd és a vacsora közötti időt és csipegetett volna valamit közötte, így megkérte szolgálóit, hogy 5 órakor szolgáljanak fel neki teát és egy kevés süteményt vagy kis szendvicseket. Ez az új szokás végig söpört az angol nemességen. Azontúl, hogy lett egy ürügy az evésre, a tea élénkítő hatását is élvezték. Ez a szertartás később beépült a mindennapokba és az 5 órai teára hívták meg vendégeiket vagy üzleti partnereiket, hogy egy ízletes tea mellett vitassák meg elképzelésiekt. Sok ötlet és nagyszerű dolog születhetett ennek a tea szertartásnak köszönhetően.

Mindennap teázzunk?

A kávé fogyasztást tökéletesen kitudja váltani a tea fogyasztása. Reggelente egy erősebb fekete teával (Mint pl.: early gray vagy english breakfast) ugyan úgy feltöltődőnk, mint ha kávét innánk. Azon túl, hogy a teában lévő koffein sokkal tovább tarja fent az éberségünket még a gyomrot is jobban kíméli. Rendszeres gyógytea fogyasztással, megelőzhető a magas vérnyomás, cukorbetegség, pajzsmirigy problémák, csökkenthetjük a stressz szintet.

Egyöntetűen ki mondható, hogy a mindennapi tea fogyasztással sokat tudunk tenni egészségünkért.

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0