Earl Grey

A nagy többség úgy hiszi, hogy ez a tea Angliából származik. Nos, részben igazuk van, mert tényleg az Egyesül Királyság importálta a teakeverék alapjául szolgáló fekete teát. A tea valójában Kínából származik. A nevét Charles Grey –ről kapta aki Anglia miniszterelnöke volt az 1830-as években.


Earl Grey tea
Sok történet kering arról hogyan is kapta meg Charsles Grey a tea keverésének receptjét. Egy biztos, ahány angol teás cég van annyi féle történetet mesélnek erről a híres italról. A különleges ízét a bergamot narancs héjából préselt olajtól kapja. A bermagot egy grapefruit féle. Ennek az olaját adják a Kínából származó fekete teához.Earl Grey hatása

Ahogy a fekete teák úgy az Earl Grey is tucatnyi jótékony hatással bír. A fogakra kiemelten jó hatással van a fluoid tartalma miatt. Emellett megnyugtat de még is élénkít, emésztést javítja, csökkenti a vércukorszintet. Antioxidáns tartalma miatt, segít a téli megfázások leküzdésében az immunrendszerünknek.

Mivel kevesebb benne a koffein mint a kávéban ezért annyira nem fog felpörgetni, de ezért jól többet is tudunk belőle inni, így tökéletesen tudja fedezni a napi 2-3 literes folyadék bevitelt. Nyáron jeges tea ként is tökéletes hűsítő. Télen pedig citrommal és mézzel melegítheti fel átfázott testünket.
Tea típusa:Earl Grey
Származási hely:Kína / Anglia
Íz harmónia:Citrusos, gyümölcsös, könnyed
Erősség:Enyhe, közepesen testes
Koffein szint:KözepesOne thought on “Earl Grey tea

  1. Légrádi Lászlóné says:

    Ezt a teát is fontos fogyasztani, tapasztaltam joteko y hatását. Sokoldalú teazashoz hozzá tartozik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Tudod hogy kell tökéletes teát készíteni? Ha nem akkor ez most neked szól!

Összeszedtük egy 20 oldalas e-bookban, hogyan kell elkészíteni valódi és gyógyteákat. 1 oldal 1 tea így az instrukciók mellett találsz egy rövid ismertetőt is a teához. Finom teákat kívánunk és nefeledd teázz társaságban! 

Adatvédelem és GDPR

Email cím felhasználása Marketing célra

Teazzunk

You have Successfully Subscribed!