A fehér tea fogyasztásának hatása

A fehér tea jótékony hatása közismert, de mennyit ihatunk belőle. Tudod mennyi koffein van benne? Ezekre a kérdésre foguk kitérni ebben a fehér tea fogyasztása című cikkünkben.


Miért fogyasszunk fehér teát

Gondolom arról már hallottál, hogy a fehér tea is ugyan arról a cserjéről származik, mint a fekete vagy zöld társa. Annyi különbséggel, hogy jóval előbb szüretelik. A fehér tea sajátossága, a korai szüret, a rügyeken még látszik a zsenge fehéres szőrzet. Ezért a fehér teában igazán magas a hatóanyag tartalom. Ezt támogatja az igazán kímélő feldolgozási folyamat is.

Ha nem a hatása miatt, akkor miért jó a fehér tea fogyasztása?

A fehér tea fogyasztása, a hatása mellett még az íze is fenséges, egy tea ínyencnek kihagyhatatlan egy csésze gőzölgő fehér tea főzet. A fehér tea elkészítése figyelmet igényel, de annyira nem benyúlt. Ízében lágy, édeskés, friss füves jegyeket is felfedezhetünk sokkal könnyedebb íze van, mint a fekete vagy zöld teának. Kevésbé jelentkezik az utóíz is.


Fogyasszunk fehér teát koffein tartalma miatt?

Erről is közöltünk már egy cikket a fehér tea koffein tartalma címen, de itt röviden tömören annyit mondhatok, hogy messze van a fekete teától. 2 dl  fehér teában mindösszesen 23,7 mg koffein található. Inkább antioxidánsokban és vitaminokban gazdag. Mivel alacsony a koffein tartalma ezért napi 4-5 csészével is bátran fogyaszthatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Tudod hogy kell tökéletes teát készíteni? Ha nem akkor ez most neked szól!

Összeszedtük egy 20 oldalas e-bookban, hogyan kell elkészíteni valódi és gyógyteákat. 1 oldal 1 tea így az instrukciók mellett találsz egy rövid ismertetőt is a teához. Finom teákat kívánunk és nefeledd teázz társaságban! 

Adatvédelem és GDPR

Email cím felhasználása Marketing célra

Teazzunk

You have Successfully Subscribed!