Fehér tea fogyasztása

A fehér tea fogyasztásának hatása

A fehér tea jótékony hatása közismert, de mennyit ihatunk belőle. Tudod mennyi koffein van benne? Ezekre a kérdésre foguk kitérni ebben a fehér tea fogyasztása című cikkünkben.

Gondolom arról már hallottál, hogy a fehér tea is ugyan arról a cserjéről származik, mint a fekete vagy zöld társa. Annyi különbséggel, hogy jóval előbb szüretelik. A fehér tea sajátossága, a korai szüret, a rügyeken még látszik a zsenge fehéres szőrzet. Ezért a fehér teában igazán magas a hatóanyag tartalom. Ezt támogatja az igazán kímélő feldolgozási folyamat is.

Ha nem a hatása miatt, akkor miért jó a fehér tea fogyasztása?

A fehér tea fogyasztása, a hatása mellett még az íze is fenséges, egy tea ínyencnek kihagyhatatlan egy csésze gőzölgő fehér tea főzet. A fehér tea elkészítése figyelmet igényel, de annyira nem benyúlt. Ízében lágy, édeskés, friss füves jegyeket is felfedezhetünk sokkal könnyedebb íze van, mint a fekete vagy zöld teának. Kevésbé jelentkezik az utóíz is.


Pai mu tan tea ár

Pai mu tan – Fehér tea

2 990 Ft

Miért fogyasszunk fehér teát


Fogyasszunk fehér teát koffein tartalma miatt?

Erről is közöltünk már egy cikket a fehér tea koffein tartalma címen, de itt röviden tömören annyit mondhatok, hogy messze van a fekete teától. 2 dl  fehér teában mindösszesen 23,7 mg koffein található. Inkább antioxidánsokban és vitaminokban gazdag. Mivel alacsony a koffein tartalma ezért napi 4-5 csészével is bátran fogyaszthatunk.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0