Fürtös menta

Latin neve: Mentha longifolia
Mire használható: köhögéscsillapító, görcsoldó, baktériumölő, légút tisztító , immunrendszer erősítő
Mennyit lehet fogyasztani belőle: szabadon fogyasztható napi 2-3 csésze is
Ázási ideje: 2,5 dl forrásban lévő víz, 2 ek szárított bodzavirág, lefedve 15 percig áztatjuk.Fürtös menta jellemzői

Európán nagyjából 150 féle menta féle található meg és mivel, hajlamosak a keresztbe porzára így könnyen alakulnak ki új fajták időnként. A fürtös m. az egyik vadon termő menta féle népies nevén lómentának csúfolták. Magyarországon a Bükkben nagytelepekben még most is megtalálható akár 100 cm-nél is magasabbra nőhet egy-egy érintetlen területen. Ahogy a többi menta fajta a fürtös m. is évelő lágyszárú növény. Levelei tojásdad formájúak.

Fodormenta tea ár

Fodormenta tea

990 Ft

Fürtös menta hatásai

A menta, szintén kiváló légúti problémák kezelésére. Illóolajában található mentol és karvon segítségével gyulladás csökkentésre és fertőzés megelőzésre is használható. A fodormentához hasonlóan nagyszerű étvágyfokozó és emésztés segítő tea készíthető belőle amit vagy étkezés előtt 30 perccel vagy utána 15 perccel kell elfogyasztani. Görcsoldó hatásának köszönhetően a F. mentát ajánlják az irritábilis bélszindróma (IBS) görcsei enyhítésére is. Gyulladás csökkentő mivoltát kihasználva köhögés csillapításra és légúti gyulladások kezelésére napi rendszerességgel fogyassuk.

Fürtös menta tea

Ha megfázás kezelésére szeretnénk a fürtös mentát használni a legjobb megoldás, ha a főzetét inhaláljuk. Így a makacs orrdugulásnak búcsút mondhatunk hamar. Teája igazán ízes, frissítő. Lehetőleg semmilyen hozzáadott ízesítőt ne tegyünk a főzetbe. A főzetét kiszárított virágából vagy leveléből esetleg a kettő keverékéből készítjük.

fürtös menta tea hatása

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0