Indiai fekete tea

Indiai fekete tea különlegesség

India egyik legcsodálatosabb ízvilágát magáénak tudjató teája az Assam Mangalam kihagyhatatlan része a Zahara natúr szálas teáinak. Gabonakávés, komplex íze mindenkit rabul ejt.

TIPP: Ajánljuk tejszínnel fogyasztva.

A tea fogyasztása Indiában egy olyan tradíció, melyben nincsenek társadalmi korlátokat, iskolázottságbeli vagy vagyoni különbségeket. E tea fogyasztása olyan, a mindennapok szerves részét képező szokások kapcsolódnak hozzá, amelyek átívelik az egész társadalmat. Ám ezek nekünk, a nyugati embereknek az egzotikum, a különlegesség kategóriájába tartoznak. Persze azért azt mindenki tudja, hogy India és a tea elválaszthatatlanok egymástól!

Indiai fekete tea Assambi

Darjeeling tea – Fekete tea

2 990 Ft

English Breakfast tea - fekete tea

English Breakfast tea – fekete tea

2 990 Ft

Indiai fekete tea fogyasztási szokásai

Indiában tényleg nem viccelnek ha a teáról van szó és nem csak ha a fogyasztást nézzük. Az évi termelés eléri a 900 ezer t onnát, ami a 2011-es adatok szerint együtt jár egy személyenkénti kb. 720 grammos éves fogyasztással. Ez európának a többszöröse… Így a félsziget lakossága a világ egyik legnagyobb fogyasztója is, a világtermelés 30 %-át ebben az országban Fogyasztják el.Hol termelik az Indiai fekete teát?

Először is annyit hagy említsünk meg, hogy a termőterület óriási, a Himalája lejtőinél kezdődik és a Brahmaputra folyó völgyén át egészen a Bengáli-öbölig terjed. A Fekete tea őshonos növény India bizonyos részein.

  • Asszámban, ahol a telepített ültetvények mellett még mindig nő vadon is. Mindezeken kívül az ország büszkélkedhet az egyik legnagyobb kiterjedésű teaültetvénnyel is, a
  • Brahmaputra völgyében termelik a fekete tea 60 %-át. Hasonlóan fontos termőterület a
  • Nilgiri hegység, itt termesztik a nilgiri nevű teafajtát. Ezek mellett kevésbé ismert, de igencsak fontos terület még
  • Himácsal Prades, ahol az úgynevezett kangra teát termesztik, amely világhírű gazdag aromája és telt íze miatt.
  • Nyugat-Bengál, innen származik a teák pezsgőjének becézet Darjeeling tea, lágy és gyümölcsös íze miatt kapta ezt a megtisztelő becenevet.

Érdekesség: Indiábana teázó helyek, az emberek közötti csevegés színtere. De nem ritkán fordulnak meg politikusok is megvitatni fontos ügyeket az indiai teázókban. Narendra Modi, aki a legutóbbi választások előtt elindította az úgynevezett „Chai pe Charcha”, vagyis a „Beszélgetés egy tea fölött” című rendezvénysorozatot.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0