Kakukkfű tea

Kakukkfű Latin neve:

Thymus vulgaris Mire használható: Gyulladáscsökkentés, köhögés, depresszió, görcsoldás
Mennyit lehet fogyasztani belőle: Napi 1 -2 csésze, magas vérnyomásúak mérsékelten fogyasszák
Ázási ideje: Púpos teás kanál 3 g, 2,5 dl forró víz, 15 percig áztassa[/row]Jellegzetes illatú növény, a mediterrán konyha egyik alap fűszere. Magyar népies neve a balzsamfű árulkodik, hogy temérdek jótékony hatással rendelkező növényről van szó. Gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban (A-, B1-, B2-, B3-, B4-, B5-, B6- és C) rostokban, aminosavakban köztük a hangulatért felelős tripofátban. Emellett erős antibakteriális hatást is tulajdonítanak neki. Így hatásos ellenszere a Candida albicans gombának. Továbbá, az emésztés elősegítésre, menstruációs görcsoldásra, torokfájdalmakra, méregtelenítésre is szokták ajánlani. Immunrendszer erősítőként segít. Erős hangulat javító hatása miatt, depresszióban szenvedőknek is ajánlott a kakukkfű tea fogyasztása. Gyerekek fürdővizébe öntve, a hasi fájdalmaikat is kezelhetjük (1l kakukkfű tea). Nyugtató fürdőzésre is használhatjuk, ha fürdővizünkbe 2-3 liter kakukkfű főzetet öntünk.

Kakukkfű tea ára

Kakukkfű tea

990 Ft

kakukkfű tea hatása

Kakukkfű tea köhögésre

Illóolajainak köszönhetően, remek légút tisztító. A kakukkfű teát napi rendszerességgel fogyasztva segít a köhögéscsillapításában. Köptető hatását kihasználva a torokban lerakódott váladék felszakadásával segíti a torokgyulladás kezelésében.

Kakukkfű tea hatása

Immunerősítő hatása miatt, tökéletes a szezonális megbetegedésekkel szembeni harcra. Az előzőekben említett emésztés segítésre, étkezést követően fogyasszunk el egy csészével. Így az esetleges puffadást is elkerülhetjük. Stressz csökkentős és hangulat javító hatása már egy csésze után is érezhető. Szintén elég lehet egy csésze, ha fejfájás vagy menstruációs görcs gyötör. Bélrendszerünket is segít tisztítani enyhe hajtó hatásának köszönhetően. Továbbá a víz és féreghajtásra is szokták alkalmazni.

0 hozzászólás

Trackbacks/Pingbacks

  1. Afrikai vörös tea babáknak | - Teázzunk.hu - […] és elősegíti az emésztést. Illetve nyugtató hatása is van hasonló képen mint a kakukkfű teának, csak a felhasználás módja…

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0