Lándzsás útifű tea

Lándzsás útifű

Latin neve: Plantago lanceolata

Mire használható: Gyulladás gátló, köhögéscsillapítás, köptető, baktérium ölő, légúti betegségekre

Mennyit lehet fogyasztani belőle: Napi 1 -2 csésze,

Ázási ideje: Púpos teás kanál 3 g, 2,5 dl forró víz, 10 percig áztatás után szűrjük leLándzsás útifű jellemzői

Gyakorlatilag bárhol megterem, az egész világon. Főként, rétek legelők növénye, de nevét még is a kitaposott utak melletti állandó jelenléte miatt kapta. A növény 20 -40 cm magasra nő, lágyszára és lándzsa alakú levelei 3 -5 cm hosszúságúra növeszti. Virága májustól októberig nyílik, és pollenje allergénként viselkedik.

Lándzsás útfű hatásai

Frissen gyűjtött levelét, külsőleg sebgyógyításra, vérzés elállítására, elfertőződés ellen szokták használni. Összezúzott levele hatásos a csalán és rovarcsípések ellen. Nyugtatja a bőrt és enyhíti a fájdalmat. Kirándulás során, sokat segíthet ez a tudás.

 

Útifű tea ára

Orbáncfű tea

990 Ft

Lándzsás útifű jellemzői

 

Lándzsás útifű tea hatásai

Kiszárított leveléből viszont hatásos tea készíthető. Köhögés és légúti problémák esetén, először próbálja ki a lándzsás útifű teát csak utána nyúljon gyógyszerét. Az köhögéscsillapításban verhetetlen gyógynövényről van szó. Amellett, hogy segít még az íze is jó. A légúti allergiásoknak nagy segítség lehet az allergia ellen a tea rendszeres fogyasztása. A lándzsás útifüvet keverhetjük kakukkfűvel, hogy fokozzuk köptető hatását.

Mikor ne fogyasszunk Lándzsás útifű teát?

Várandós és szoptatós anyáknak nem javallott belsőleg alkalmazni a lándzsás útifüvet. Gyerekeknek csak 6 éves kor felett lehet adni belső használatra, ekkor is még csak felhígítva ajánlott.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0