Lándzsás útifű

Latin neve: Plantago lanceolata

Mire használható: Gyulladás gátló, köhögéscsillapítás, köptető, baktérium ölő, légúti betegségekre

Mennyit lehet fogyasztani belőle: Napi 1 -2 csésze,

Ázási ideje: Púpos teás kanál 3 g, 2,5 dl forró víz, 10 percig áztatás után szűrjük le

Lándzsás útifű jellemzői
Útifű tea ára
Tea webáruház

Lándzsás útifű jellemzői

Gyakorlatilag bárhol megterem, az egész világon. Főként, rétek legelők növénye, de nevét még is a kitaposott utak melletti állandó jelenléte miatt kapta. A növény 20 -40 cm magasra nő, lágyszára és lándzsa alakú levelei 3 -5 cm hosszúságúra növeszti. Virága májustól októberig nyílik, és pollenje allergénként viselkedik.

Lándzsás útfű hatásai

Frissen gyűjtött levelét, külsőleg sebgyógyításra, vérzés elállítására, elfertőződés ellen szokták használni. Összezúzott levele hatásos a csalán és rovarcsípések ellen. Nyugtatja a bőrt és enyhíti a fájdalmat. Kirándulás során, sokat segíthet ez a tudás.

Lándzsás útifű tea hatásai

Kiszárított leveléből viszont hatásos tea készíthető. Köhögés és légúti problémák esetén, először próbálja ki a lándzsás útifű teát csak utána nyúljon gyógyszerét. Az köhögéscsillapításban verhetetlen gyógynövényről van szó. Amellett, hogy segít még az íze is jó. A légúti allergiásoknak nagy segítség lehet az allergia ellen a tea rendszeres fogyasztása. A lándzsás útifüvet keverhetjük kakukkfűvel, hogy fokozzuk köptető hatását.

Mikor ne fogyasszunk Lándzsás útifű teát?

Várandós és szoptatós anyáknak nem javallott belsőleg alkalmazni a lándzsás útifüvet. Gyerekeknek csak 6 éves kor felett lehet adni belső használatra, ekkor is még csak felhígítva ajánlott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Tudod hogy kell tökéletes teát készíteni? Ha nem akkor ez most neked szól!

Összeszedtük egy 20 oldalas e-bookban, hogyan kell elkészíteni valódi és gyógyteákat. 1 oldal 1 tea így az instrukciók mellett találsz egy rövid ismertetőt is a teához. Finom teákat kívánunk és nefeledd teázz társaságban! 

Adatvédelem és GDPR

Email cím felhasználása Marketing célra

Teazzunk

You have Successfully Subscribed!