Ősi növény, 100% felhasználhatóság. A katángkórófűként is ismert növényt már az ókorban is merték, sőt még termesztették is. Hazánkban mindenhol megterem, vadon rálelhetünk a mezők gyomtelepeiben, vagy utak mentén. A mezei katángból nemesítették ki a pótkávénak termesztett cikória fajt is.


Mezei katángfű tea

Mezei katáng, de mire jó?

Gyökerétől a virágjáig felhasználható nővény. A cukorbetegségben szenvedők napjait könnyíti gyökeréből készült főzet. Virága és leveléből készült tea. Tisztítja a májat, epét, veséket. Kisebb epekő esetén is ajánlják a fogyasztását, viszont nagyon óvatosan, kezdjük a kúrát negyed adaggal és ha érezzük a javulást akkor fokozzuk az adagot félre majd így tovább. Máj tisztító hatása miatt sárgaság ellen is hatásos. Detoxikáló főzetek alap növénye a mezei katáng. Kár lenne megfeledkezni a fogyasztó hatásáról, amit annak köszönhet, hogy serkenti bélműködésünket ezáltal nem engedi teljes mértékben megemészteni a ételt ami így nem tud lerakódni sem. Legtöbb esetben reggel éhgyomorra fogyasszuk rövidebb 1-2 hetes kúrákban.Mezei katángos teakeverék

Fogyasztó hatását erősíthetjük, ha társítunk egy rész mezei katángot, egy rész veronika füvet, és egy fél rész fehér árvacsalánt. A teakeveréket 3 dl vízben forraljuk egy percig.

Epekő esetén társíthatjuk gyermekláncfű- és lestyán gyökérrel. Más májvédő gyógynövények mellett, mint a máriatövis, édesgyökér, gyermekláncfű, a katángkóró is egyik alkotója a detoxikáló teakeverékeknek.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Tudod hogy kell tökéletes teát készíteni? Ha nem akkor ez most neked szól!

Összeszedtük egy 20 oldalas e-bookban, hogyan kell elkészíteni valódi és gyógyteákat. 1 oldal 1 tea így az instrukciók mellett találsz egy rövid ismertetőt is a teához. Finom teákat kívánunk és nefeledd teázz társaságban! 

Adatvédelem és GDPR

Email cím felhasználása Marketing célra

Teazzunk

You have Successfully Subscribed!