Mire jó a fekete tea

Mire jó a fekete tea?

Azon túl, hogy felmelegít a hűvösebb napokon, a fekete tea temérdek pozitív hatással bír, amibe bele sem gondoltál valószínűleg. Ebben a cikkben bemutatunk 5 érdekességet, amit eddig biztosan nem tudtál, hogy még is mire jó a fekete tea.Fekete tea jótékony hatásai

 1. A másik fekete leves.
  Kávét nagyszerűen kitudja váltani egy erősebb fekete tea, a csersavainak köszönhetően. A fekete teában lépő koffein ugyan is csersavakba van zárva, ez úgy működik, mint egy idezáras kioldó. Ahogy az emésztő rendszer feloldja, a csersavakat csak utána tud a koffein hatást kiváltani. Ezért érezzük a fekete tea élénkítő hatását órákkal a fogyasztása után is.
Mire jó a fekete tea

Darjeeling tea – Fekete tea

2 990 Ft

English Breakfast tea - fekete tea

English Breakfast tea – fekete tea

2 990 Ft

  Fogaid védelmében fogyaszd!
  A fekete tea fluoridokat tartalmaz így segít a fogak egészségének megőrzésében. Mivel polifenolban gazdag, a szájban lévő baktérium nagyrészévet megöli. Így ha van egy kollégád, akinek szájszagával kezdenél valami, kínáld meg egy csésze fekete tával.Turbózd fel immunrendszered!Jöjjön még egy hatóanyag, amivel a fekete teára ráakasztható az immunrendszer erősítő címke is. Az alkil-amin aminosav segít felpörgetni a védekező rendszer reakció idejét. Megbetegedéses időszakban nagyon jó szolgálatot tud tenni.

  Szapora széklet megfékezésére.
  Csersavak egyik tulajdonsága, hogy összehúzó és gyulladáscsökkentő hatást váltanak ki a szervezetben. Ezzel a bélrendszerben található gyulladások által kiváltott hasmenést kezelhetjük. Ha biztosra szeretnénk menni koffeinmentes fekete teából, készüljön a főzet, így elkerülve a koffein vízhajtó hatását  Fekete teával az ajakherpesz ellen.

  Nem csak Brit tudósok bizonyították már, hogy a flavonoidok és a koffein képesek megakadályozni az ajakherpesz teljes kialakulását. Ehhez nem kell mást tenni, mint a kialakulást észlelve egy benedvesített filterrel 10 percig borogatjuk, majd napi 3-4 alkalommal megismételjük a területen. Az ajakherpesz rövidebb ideig és kisebb méretben fog csúfoskodni.

  +1 Tipp:
  A fekete tea fogyaszótó hatásáról írtunk egy külön cikeket ebben leíráva pár érdekességet, hogy mire jó még a fekete tea.

  Remélem most már te is tudod mire jó a fekete tea, ezzel a pár tippel többre értékeled ezt a szívet melengető italt.

  0 hozzászólás

  Trackbacks/Pingbacks

  1. Kínai vörös tea | Rooibos tea - Teázzunk.hu - […] miatt tud segíteni az anyagcsere felgyorsításban vagy megóvja a fogzománcot. Bővebben a mire jó a fekete tea cikkünkben olvashatsz…

  Egy hozzászólás elküldése

  Bevásárlókosár0
  Nincs termék a kosaradban!
  Vásárlás folytatása
  0