Mire jó a fekete tea?

Azon túl, hogy felmelegít a hűvösebb napokon, a fekete tea temérdek pozitív hatással bír, amibe bele sem gondoltál valószínűleg. Ebben a cikkben bemutatunk 5 érdekességet, amit eddig biztosan nem tudtál, hogy még is mire jó a fekete tea.


Fekete tea jótékony hatásai

Fekete tea jótékony hatásai

  1. A másik fekete leves.
   Kávét nagyszerűen kitudja váltani egy erősebb fekete tea, a csersavainak köszönhetően. A fekete teában lépő koffein ugyan is csersavakba van zárva, ez úgy működik, mint egy idezáras kioldó. Ahogy az emésztő rendszer feloldja, a csersavakat csak utána tud a koffein hatást kiváltani. Ezért érezzük a fekete tea élénkítő hatását órákkal a fogyasztása után is.

  1. Fogaid védelmében fogyaszd!
   A fekete tea fluoridokat tartalmaz így segít a fogak egészségének megőrzésében. Mivel polifenolban gazdag, a szájban lévő baktérium nagyrészévet megöli. Így ha van egy kollégád, akinek szájszagával kezdenél valami, kínáld meg egy csésze fekete tával.Turbózd fel immunrendszered!Jöjjön még egy hatóanyag, amivel a fekete teára ráakasztható az immunrendszer erősítő címke is. Az alkil-amin aminosav segít felpörgetni a védekező rendszer reakció idejét. Megbetegedéses időszakban nagyon jó szolgálatot tud tenni.
  2. Szapora széklet megfékezésére.
   Csersavak egyik tulajdonsága, hogy összehúzó és gyulladáscsökkentő hatást váltanak ki a szervezetben. Ezzel a bélrendszerben található gyulladások által kiváltott hasmenést kezelhetjük. Ha biztosra szeretnénk menni koffeinmentes fekete teából, készüljön a főzet, így elkerülve a koffein vízhajtó hatását

Fekete teával az ajakherpesz ellen.

Nem csak Brit tudósok bizonyították már, hogy a flavonoidok és a koffein képesek megakadályozni az ajakherpesz teljes kialakulását. Ehhez nem kell mást tenni, mint a kialakulást észlelve egy benedvesített filterrel 10 percig borogatjuk, majd napi 3-4 alkalommal megismételjük a területen. Az ajakherpesz rövidebb ideig és kisebb méretben fog csúfoskodni.

+1 Tipp:
A fekete tea fogyaszótó hatásáról írtunk egy külön cikeket ebben leíráva pár érdekességet, hogy mire jó még a fekete tea.

Remélem most már te is tudod mire jó a fekete tea, ezzel a pár tippel többre értékeled ezt a szívet melengető italt.

One thought on “Mire jó a fekete tea

 1. Pingback: Kínai vörös tea | Rooibos tea - Teázzunk.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Tudod hogy kell tökéletes teát készíteni? Ha nem akkor ez most neked szól!

Összeszedtük egy 20 oldalas e-bookban, hogyan kell elkészíteni valódi és gyógyteákat. 1 oldal 1 tea így az instrukciók mellett találsz egy rövid ismertetőt is a teához. Finom teákat kívánunk és nefeledd teázz társaságban! 

Adatvédelem és GDPR

Email cím felhasználása Marketing célra

Teazzunk

You have Successfully Subscribed!