Scottish breakfast tea

Mi az a Scottish breakfast tea?

1892-ben egy Skót tea keverő mester Drysdale. Álmodott egy nagyot és kitalálta, hogy készít egy sokkal erősebb teát az akkori Anna brit királynő által kedvelt és az 1700-as évek óta nem változtatott reggeli tea (breakfast tea) keveréknél. Ahogy a másik két (English és Irish breakfast tea) tea keverék is Asszam leveleken alapszik úgy itt is megtartotta ezt a formulát, sőt nagyobb részt engedett az Asszam teának a recept túrában, ezt egészítette ki még Ceylon és más Indiai és Afrikai tea levelekkel. A három reggeli tea közül ez a legerősebb. Felénk még annyira sem ismert mint az Angol változat.
Karakteres erős íz harmóniáját tejjel, tejszínnel és nádcukkoral lehet lágyítani. Abszolút helyettesíti a kávét, éberséggel és frissességgel tölti fel a fogyasztóját.



Tea fajta:

Scottish breakfast tea

Származás:

Skócia

Íz harmónia:

Malátás, robusztus, gazdag,

Erőssége:

Testes, nagyon -erős

Koffein szintje:

Magas



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük