Szurokfű tea

Szurokfű

Latin neve: Origanum vulgare Mire használható: Gyulladáscsökkentés, köhögés, migrénes fejfájás, pajzsmirigy problémák Mennyit lehet fogyasztani belőle: Heti 1 – 3 csésze Ázási ideje: Púpos teás kanál 3 g, 15 percig áztassa

Szurokfű jellemzői

Ismertebb nevén oregánó, de a magyar népi nyelvben feketegyopár, vadmajoránna, vargamajoránna, ként is nevezik. A nővény a akár 1 méter magasra is megnőhet, félcserje mivoltának köszönhetően. Nem kedveli a nedves környezetet, jól tűri a szárasságot, de a meszes földben érzi jól magát. Júniustól egészen szeptemberig virágzik. Ekkor lehet gyűjteni a fás szár feletti friss hajtásait is. Ebből szárítás útján készíthetünk teát.
Az olaszkonyha egyik alap fűszernövénye. Remeke kísérője a csirke és marha húsnak.

Szurokfű hatóanyagai

A szurokfű akár 2-5% is tartalmazhat hatóanyagokat timolt, ami gyulladáscsökkentő, karvakrolt, illóolajat, cseranyagot. Ezért a szurokfüvet természetes antibiotikumként használják az ó kor óta.

 

Szurokfű tea ára

Szurokfű tea

990 Ft

szurokfű jellemzői


Szurokfű gyógyhatása

A köhögéstől a különböző gyulladásos betegségek át egészen az étvágyfokozásig használják a szurokfüvet. Intenzív íze és csersavainak köszönhetően köptető ként is alkalmazzák. Így a meghűlés közben lerakódott váladékot, könnyedén kitisztíthatjuk egy szurokfű tea kúrával. Illóolaját előszeretettel használják szappan és fürdőkészítmények alapanyaga ként. Mind ezek mellett kihasználhatjuk nyugtató hatását is. Lefekvés előtt 30 perc-el fogyassz el egy csésze szurokfű teát, hogy nyugodtabban tudj aludni. Migrénes fejfájás ellen lehet ez az organikus opciód. 2-3 csésze elfogyasztása segít elűzni a fejfájást.
Étvágyserkentő hatását reggeli előtt éhgyomorra tudjuk legjobban kihasználni.

Szurokfű tea agyalapi mirigy kapcsolata

Ha pajzsmirigy problémával küzd vagy a hormonháztartása nincs rendben, akkor mielőtt a gyógyszeres szekrényt nyitogatná, próbálja ki a szurokfű teát. Mivel az agya alapi mirigyre is hatással van, ha kúraszerűen fogyasztja.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0