Teakultúra

Teakultúra teaszertartás

Kínai és Japán teaszertartás

A 8. századi Kínában, már javában fojt a tea. Élénkítő hatása miatt a nemesség körében gyorsan elterjed, az értelmiség és a társadalmi összejövetelek italává vált. A 15. századi Japánban a költők és művészek fogadták mindennapjaikba, mint a legmagasztosabb italt. Ázsiában a tea fogyasztásnak tradicionális hagyománya van. Teaházakban, tea mesterek több generációs tudással készítik a szeánszokra látogatók teáit. Japán teaszeánszok szigorú szabályok szerint folynak. A tea mester megadott lépésekben készíti elő, készíti el, és szolgálja fel az italt.

Angol teakultúra

Anglia miután meghódította Indiát a Kelet indiai társaság hajói roskadásig volt tele fekete teával. A tea íze és újdonsága elvarázsolta az angol nemességet. A nemesség összejövetelein egyre gyakrabban szolgálták fel. A tea lassan, de biztosan lecsurgott közép és alsó néprétegek közé. Így a sör és az almabor mellett elfoglalta méltó helyét a tea is.

Teakultúrával foglalkozó cikkeink országonként:

Tudod hogy kell tökéletes teát készíteni? Ha nem akkor ez most neked szól!

Összeszedtük egy 20 oldalas e-bookban, hogyan kell elkészíteni valódi és gyógyteákat. 1 oldal 1 tea így az instrukciók mellett találsz egy rövid ismertetőt is a teához. Finom teákat kívánunk és nefeledd teázz társaságban! 

Adatvédelem és GDPR

Email cím felhasználása Marketing célra

Teazzunk

You have Successfully Subscribed!