Szálas zöld tea elkészítése
Az egyik legfontosabb, hogy mindig minőségi szálas teát vásárolj. A másik fontos hozzávalója a megfelelő minőségű víz, melynél rendkívül fontos, hogy minél alacsonyabb legyen az ásványi anyag tartalma.
Zöld tea elkészítésének menete
Egy bögre esetén:
- 5 Gramm zöld tea
- 2,5 Dl alacsony ásványanyag tartalmú víz
A zöld tea leveleket egy kancsóba rakjuk. A vizet felforraljuk, majd miután vissza hűlt 70-75 Fok közé akkor leöntjük vele a teát. A hőmérsékletnek fontos szerepe van, ezért ajánlott mindenképp betartani. Ezután a leöntött zöld teát hagyjuk állni egy percig. Ezután fogyasztható. 🙂
Fontos! Az első főzet mindig a legerősebb, ezért ha koffein érzékeny vagy, akkor ajánlatosabb a második leöntést fogyasztani!
0 hozzászólás