Zöld tea elkészítése

Szerző: | Zöld tea

Szálas zöld tea elkészítése

Az egyik legfontosabb, hogy mindig minőségi szálas teát vásárolj. A másik fontos hozzávalója a megfelelő minőségű víz, melynél rendkívül fontos, hogy minél alacsonyabb legyen az ásványi anyag tartalma.

Zöld tea elkészítésének menete

Egy bögre esetén:

  • 5 Gramm zöld tea
  • 2,5 Dl alacsony ásványanyag tartalmú víz

A zöld tea leveleket egy kancsóba rakjuk. A vizet felforraljuk, majd miután vissza hűlt 70-75 Fok közé akkor leöntjük vele a teát. A hőmérsékletnek fontos szerepe van, ezért ajánlott mindenképp betartani. Ezután a leöntött zöld teát hagyjuk állni egy percig. Ezután fogyasztható. 🙂

Fontos! Az első főzet mindig a legerősebb, ezért ha koffein érzékeny vagy, akkor ajánlatosabb a második leöntést fogyasztani!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.