Zöld tea káros hatása

A zöld tea káros hatása

A zöld tea káros hatásairól már elég sok információt olvashatunk az interneten. Amelyekben kísérletekről írnak melyben nagy dózisú polifenollal kezelt állatok haltak meg, májmérgezés következtében. Mint mindent, ezt is túl lehet adagolni sajnos. Így ez emberek esetén is káros.

De akkor most mégis mennyit fogyasszunk, hogy ne legyen baj úgy, hogy közben a jótékony hatásait élvezhessük?

Zöld tea káros mellékhatásai

Nyugodtan fogyaszthatunk zöld teát akár naponta is! A lényeg, hogy ne vigyük túlzásba, és ne váltsa fel a zöld tea az általános vízfogyasztásunkat!

Amit még érdemes tudni, hogy a zöld teát sokan fogyasztják fogyókúrás italként is és kúraszerűen több litert isznak belőle naponta. Úgy, hogy mellette olyan fogyást elősegítő tablettákat is szednek melyeknek a teakivonat tartalma nagyon magas.

Zöld tea káros hatása

A vas felszívódását is gátolja

A zöld tea magas tannanin tartalma miatt gátolja azokat a vas anyagokat amelyek nem állati eredetűek. Továbbá  álmatlanságot is okozhat, hiszen koffeint tartalmaz, ez miatt alvás előtt nem ajánlatos fogyasztani!

Az autoimmun betegségeket felerősítheti! Amíg egy beteg ( asztma, allergia,  hepatitisz-B, -C, rák vagy vírusos fertőzés ) ronthat a helyzeten addig egy egészséges embernél ilyen gondokat nem tud okozni.

Összegezve:

A zöld tea bátran fogyasztható, ha azt a napi 2-3 csészénél nem több. Főleg nem életvitelszerűen.

Illetve a fentebbi betegséggel küzdők számára ajánlatos háziorvos véleményének kikérése.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0