A zöld tea káros hatása

A zöld tea káros hatásairól már elég sok információt olvashatunk az interneten. Amelyekben kísérletekről írnak melyben nagy dózisú polifenollal kezelt állatok haltak meg, májmérgezés következtében. Mint mindent, ezt is túl lehet adagolni sajnos. Így ez emberek esetén is káros.

De akkor most mégis mennyit fogyasszunk, hogy ne legyen baj úgy, hogy közben a jótékony hatásait élvezhessük?

Zöld tea káros hatása
Bancha tea ár
Tea webáruház

Zöld tea káros mellékhatásai

Nyugodtan fogyaszthatunk zöld teát akár naponta is! A lényeg, hogy ne vigyük túlzásba, és ne váltsa fel a zöld tea az általános vízfogyasztásunkat!

Amit még érdemes tudni, hogy a zöld teát sokan fogyasztják fogyókúrás italként is és kúraszerűen több litert isznak belőle naponta. Úgy, hogy mellette olyan fogyást elősegítő tablettákat is szednek melyeknek a teakivonat tartalma nagyon magas.

A vas felszívódását is gátolja

A zöld tea magas tannanin tartalma miatt gátolja azokat a vas anyagokat amelyek nem állati eredetűek. Továbbá  álmatlanságot is okozhat, hiszen koffeint tartalmaz, ez miatt alvás előtt nem ajánlatos fogyasztani!

Az autoimmun betegségeket felerősítheti! Amíg egy beteg ( asztma, allergia,  hepatitisz-B, -C, rák vagy vírusos fertőzés ) ronthat a helyzeten addig egy egészséges embernél ilyen gondokat nem tud okozni.

Összegezve:

A zöld tea bátran fogyasztható, ha azt a napi 2-3 csészénél nem több. Főleg nem életvitelszerűen.
Illetve a fentebbi betegséggel küzdők számára ajánlatos háziorvos véleményének kikérése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Tudod hogy kell tökéletes teát készíteni? Ha nem akkor ez most neked szól!

Összeszedtük egy 20 oldalas e-bookban, hogyan kell elkészíteni valódi és gyógyteákat. 1 oldal 1 tea így az instrukciók mellett találsz egy rövid ismertetőt is a teához. Finom teákat kívánunk és nefeledd teázz társaságban! 

Adatvédelem és GDPR

Email cím felhasználása Marketing célra

Teazzunk

You have Successfully Subscribed!