Zöld tea terhesség alatt?

A zöld tea koffeintartalma (vagyis a tein tartalma, amelyet gyakran összekeverünk a koffeinnel) miatt felgyorsul a szívműködés amely negatívan befolyásolhatja a magzat fejlődését. Továbbá terheli a májat és a vesét is miközben csökkenti a folsav és a vas felszívódását is.


Zöld tea terhesen

A terhesség és a Zöld tea

Ha mégis szeretnénk terhesen zöld teát inni akkor egy apró trükkel csökkenthetjük a koffein tartalmát.

Tipp: A zöld teát forrázzuk le és hagyjuk állni 45 másodpercig. Majd ezt az első főzetet öntsük le és a már egyszer lefőzött zöld tea leveleket főzzük le ismét. Ez a trükk azért működik, mert az első főzésnél a koffein nagy része kiázik. 

Ha viszont a magas koffein miatt nem fogyasztanánk akkor érdemes megismerni a fehér teát amely koffeinmentes teaFONTOS: A cikk végén fontosnak érezzük megjegyezni azt a tényt, hogy semmilyen doktori címünk nincs. Így ez a cikk inkább csak egy egyszerűbb tudást ad arról, hogy általánosságban mit mondanak mások arról, hogy zöld tea terhesség alatt jó ötlet-e.Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Szeretnél 20% kedvezményt?

Levelező listánkra való feliratkozással küldünk számodra egy 20% kedvezményt biztosító kupon kódot a Fika Tea 4Íz tea válogatásához. Továbbá időnként érdekes teás olvásni valót. Teázz társaságban! 

Adatvédelm és GDPR

Email cím felhasználása Marketing célra

Teázzunk

Sikeresen feliratkoztál! Hamarosan megkapod a kupont!