Zöld tea terhesség alatt?

A zöld tea koffeintartalma (vagyis a tein tartalma, amelyet gyakran összekeverünk a koffeinnel) miatt felgyorsul a szívműködés amely negatívan befolyásolhatja a magzat fejlődését. Továbbá terheli a májat és a vesét is miközben csökkenti a folsav és a vas felszívódását is.


Zöld tea terhesen

A terhesség és a Zöld tea

Ha mégis szeretnénk terhesen zöld teát inni akkor egy apró trükkel csökkenthetjük a koffein tartalmát.

Tipp: A zöld teát forrázzuk le és hagyjuk állni 45 másodpercig. Majd ezt az első főzetet öntsük le és a már egyszer lefőzött zöld tea leveleket főzzük le ismét. Ez a trükk azért működik, mert az első főzésnél a koffein nagy része kiázik. 

Ha viszont a magas koffein miatt nem fogyasztanánk akkor érdemes megismerni a fehér teát amely koffeinmentes teaFONTOS: A cikk végén fontosnak érezzük megjegyezni azt a tényt, hogy semmilyen doktori címünk nincs. Így ez a cikk inkább csak egy egyszerűbb tudást ad arról, hogy általánosságban mit mondanak mások arról, hogy zöld tea terhesség alatt jó ötlet-e.Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Tudod hogy kell tökéletes teát készíteni? Ha nem akkor ez most neked szól!

Összeszedtük egy 20 oldalas e-bookban, hogyan kell elkészíteni valódi és gyógyteákat. 1 oldal 1 tea így az instrukciók mellett találsz egy rövid ismertetőt is a teához. Finom teákat kívánunk és nefeledd teázz társaságban! 

Adatvédelem és GDPR

Email cím felhasználása Marketing célra

Teazzunk

You have Successfully Subscribed!