Mikor a zöld tea szóba kerül egy beszélgetés során általában mindig az életmódváltás és a fogyás kapcsán beszélnek róla az emberek. Ami a temérdek jótékony hatása miatt nem is nehéz téma. Viszont kevesen gondolják végig, hogy a zöld tea nem csak a hasi zsírt segíti leégetni, hanem a szív és érrendszerünk állandó harcában is komoly szerepet tud magára vállalni a magas vérnyomás ellen.

Zöld tea vérnyomás
Bancha tea ár
Tea webáruház

Zöld tea hatása a vérnyomásra

A zöld tea dugig van jótékony nyomelemekkel és ásványi anyagokkal amikkel segítheti immunrendszerünk, szív és érrendszerünk, agyi keringésünk. A polifenolok védik a szívet. A rendszeres zöld tea fogyasztás csökkenti a szisztólés nyomást ami egyszerűen szólva az alap vérnyomásunk a 120/60 első értéke így alacsonyabb a vérnyomás emelkedés a stresszes helyzetek alatt. Zöld tea magas vérnyomás ellen

Ha rendszeresen fogyasztunk zöld teát tartósan csökkenhet a vérnyomásunk, mivel lazítja az érfalakat. Így megelezőhető sok szív és érrendszeri betegség kialakulása. Japán tanulmányban kimutatták, hogy a kávé mellett a zöld tea magas vérnyomás csökkentő hatása miatt a szélütés kialakulása ellen is hatásos. 

Zöld tea hatása a magas vérnyomásra

Ahogy az előző részben már olvashattad a zöld tea hatása a magas vérnyomásra abban merül ki, hogy ellazítja az érfalat és csökkenti a stressz hatására fellépő magas vérnyomást. 

A tanulmányok szerint napi 3 – 4 csésze alacsony koffein tartalmú zöld tea fogyasztásával érhető el ez a jótékony. Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Tudod hogy kell tökéletes teát készíteni? Ha nem akkor ez most neked szól!

Összeszedtük egy 20 oldalas e-bookban, hogyan kell elkészíteni valódi és gyógyteákat. 1 oldal 1 tea így az instrukciók mellett találsz egy rövid ismertetőt is a teához. Finom teákat kívánunk és nefeledd teázz társaságban! 

Adatvédelem és GDPR

Email cím felhasználása Marketing célra

Teazzunk

You have Successfully Subscribed!