Fehér akác tea

Az akcáfavirágát érdemes még a kigondolt ekzelési időszak előtti évben összegyűjteni, és jó alaposan kiszárítani. A szedésnél nagyon fontos, hogy se a földre esett illetve az elbarnult virágokat se szedjük le. Mivel ezekben már nagyon kevés a hatóanyag és inkább savanyúbbá teszi az ízét. Megfázások és Légúti fertőzésekre is hasznos, mivel a köhögéscsillapító, nyálkaoldó hatása egyedülálló. Gyomorsav túltengés ellen kiválónak tartják, így a reflux-szra is tökéletes lehet. Ezen kívül még görcsoldó, nyugtató, tonizáló hatású, és székrekedés esetén is sikeresen isszuk. A fehér akác aromás vegyületeit az illatszeripar is felhasználja. Ráncsimító, bőrtónus javító hatása is van, így előszeretettel használják fel szépségipari termékekben. A kozmetikai iparban a fehér akác virágának kivonata elsősorban bőrkondicionálóként ismert. Fürdővízbe téve kellemes érzetet ad, kényezteti bőrünket, ellazítja testünket.

Akácvirág tea hatásai
Fehér akác tea ár
Tea webáruház

Fehér akácvirág tea mellékhatásai

Nitrogéngyűjtő baktériumok élősködnek a gyökerén. Korábban a fa kérgének a kivonatát is hasznosították gyomorproblémák, fekélyek kezelésére.De már tudjuk, hogy ez a toxikus hatás miatt nem javasolt. Ha viszont mégis használjuk, nagyon körültekintően kell eljárnunk, mert robin és fazin nevű mérgező fehérjéket is tartalmaz.

Akácvirág tea elkészítése

3 dl vízzel 2 teáskanál akácvirágot forrázzunk le. Majd 15 perc múlva szűrjük le és ízesítés nélkül már fogyaszthatjuk is.

Csak kúraszerűen ajánljuk! Példáúl 1 hónapon keresztül fogyasztod. Majd ugyan ennyi szünetet ajánlott tartani.

3 thoughts on “Akácvirág tea

 1. Mohari Istvánné says:

  Kérdés? én szedem tavasszal az akácvirágot, leöblítem, leszárad a víz és utána “nájlon “zacskóba teszem és lefagyasztom.Én utána ebből készítem a forrázatot. A kérdésem, hogy ebben a formában használva lehet e valamilyen káros hatása?

  • Kriczki Norbi says:

   Kedves Istvánné,
   Igaz nem vagyunk gyógyszerészek, de nem személyszerint úgy hiszem, a fagyasztással nem lehet káros hatása a arkácfa virágnak. A legbiztosabb módja viszont a szárítás. Nagyjából 5 kg fiss akácfavirágból 1 kg szárított akácfavirág tea képződik. A szükséges hatóanyagok így is benne maradnak.

   Jó teázást kíván a Teázzunk.hu csapata!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Tudod hogy kell tökéletes teát készíteni? Ha nem akkor ez most neked szól!

Összeszedtük egy 20 oldalas e-bookban, hogyan kell elkészíteni valódi és gyógyteákat. 1 oldal 1 tea így az instrukciók mellett találsz egy rövid ismertetőt is a teához. Finom teákat kívánunk és nefeledd teázz társaságban! 

Adatvédelem és GDPR

Email cím felhasználása Marketing célra

Teazzunk

You have Successfully Subscribed!