Gyógytea

gyógytea hatásai
gyógytea hatásai

A népi orvoslás évezredek óta használ gyógynövényekből készült italokat. Betegségek kezelésére vagy megelőzésére. A gyógyteák manapság is virágkorukat élik, mint organikus gyógyszerek. Amellett, hogy hatásuk sok esetben már laboratóriumban is bizonyították, egy hűvös estén jobban esik a léleknek is a gőzölgő menta tea, mint egy nyugtató pirula.

Gyógytea jelentése

Röviden, gyógynövényekből forró víz hozzáadásával készített ital.

Gyógytea készítése

Kétféleképpen készíthetünk gyógyteát. Főzéssel és forrázással. Röviden a két eljárásról:
Forrázat:
Az esetek többségében ezt az eljárást használjuk, a gyorsan kioldódó illóolajos levelek, virágok vagy magok így nem veszítik el hatóanyag tartalmukat. A forrázat készítésénél az előre kimért gyógynövényre öntjük a forrásban lévő vizet, majd az ázási idejét kivárva fogyasztjuk.
Főzet:
Forrásban lévő vízbe dobjuk a hatóanyagokat tartalmazó gyökér vagy kéreg darabokat, majd letakarva főzzük pár percig. A keményebb struktúrába zárt hatóanyagok csak ezzel az eljárással tudnak felszabadulni.

Gyógytea témában írt, gyógynövény cikkek:

Tudod hogy kell tökéletes teát készíteni? Ha nem akkor ez most neked szól!

Összeszedtük egy 20 oldalas e-bookban, hogyan kell elkészíteni valódi és gyógyteákat. 1 oldal 1 tea így az instrukciók mellett találsz egy rövid ismertetőt is a teához. Finom teákat kívánunk és nefeledd teázz társaságban! 

Adatvédelem és GDPR

Email cím felhasználása Marketing célra

Teazzunk

You have Successfully Subscribed!