Kisvirágú füzike tea

A kisvirágú füzike jellemzői

Többnyire vizek partján és félárnyékos ligetekben nagyobb telepekben nőve találkozhatunk vele. Kedveli a nedves földet. Egy közép magas tarackoló növény nagyjából 30-80 cm magasságról van szó. Egyenes szárát sűrű szőr borítja. Levelei lándzsásak és a száron ülnek, tehát nincs szárul. Virága 4 lepelből és 8 porzóbál áll és 6-7 mm nagyságúak. Termése hosszúkás 3-7 cm hosszú tok, amiben szőrös magok miatt a széllel tud terjedni.

Latin neve: Epilobium parviflorum

Mire használható: Vizelési rendszer legtöbb problémájára javallott.

Mennyit lehet fogyasztani belőle: Heti 1 – 3 csésze elegendő

Ázási ideje: 3 g esetén 15-20 perc

Kisvirágú füzike hatóanyagai

A kisvirágú füzikében flavoidok, polifenolok, tanninok és szterolok találhatók. A béta-szterol hatóanyag tartalma miatt az egyik legtöbbet ajánlott gyógynövény jóindulatú prosztata megnagyobbodás ellen.

kisvirágú füzike tea

Kisvirágú füzike gyógyhatásai

Elsősorban a vizeletürítési rendszer helyes működését támogatja. Mivel nagyszerű gyulladáscsökkentő hatása miatt a kisvirágú füzike hatásos lehet a hólyaggyulladás, vese és hólyagfertőzés, hólyaggyengeség, túlzott éjszakai vizelési inger kezelésére is. Az uraknak a legtöbb vizelési és prosztata probléma megelőzésére heti 1 csésze tea javallott. Ide tartozik a jóindulatú prosztata megnagyobbodás is. A hölgyeknek hatásos ellenszer lehet a visszatérő hólyaggyulladás és alhasi fájdalmak ellen.

prosztata tea a kisvirágú füzike
Kisvirágú füzike tea ár

Aranyvesszőfű tea 50 Gramm

990 Ft

Kisvirágú füzikés teakeverék

A kisvirágú füzike teáját minden esetben reggel éhgyomorra kell fogyasztani. Így fejti ki legjobban a hatását.
Elkészítése:
Egy bögrébe 3 g szárított kisvirágú füzikét teszünk majd leforrázzuk 2.5 dl forrásban lévő vízzel, 15-20 percig ázni hagyjuk.

Fontos tipp: A kiázott tea keverék tetejére kiült hártyát kanalazzuk le és fogyasszuk el, ugyan is ebben koncentrálódik a legtöbb hatóanyag.

Kisvirágú füzike teakeverék ára

A kisvirágú füzike teájából egy 50 g os csomag átlagban1000 Ft környékén található meg. Természetesen függ, hogy melyik webshoptól vásároljuk meg.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0