Parlagfű tea

Ezt a növényt valaki a máglyán égve látná szívesen, míg mások gyógyító hatásáról zengnek ódákat. Ebben a parlagfű hatásait fogjuk körbe járni. Tényleg veszedelmes vagy csak egy meg nem értett növényről van szó?Parlagfű

Magyarországon a fokozottan írott növények listáját gyarapítja a parlagfű. Ha valakinek a kertjében felbukkan, és nem írja ki még virágzás előtt az sok ezer fillérnek inthet könnyes búcsút. A növény az első világháború alatt érkezett Európába megbújva az amerikai segélyszállítmányokra tapadt magokkal. A növény jól bírja a szárazságot és a napsütötte helyeket. Így a parlagon hagyott területeket gyorsan kisajátítja. Találhatunk olyan forrásokat az interneten, amik a gyógynövények közé sorolják, míg mások a leggazabbik gaznak kiáltják ki. Az allergizáló hatásában sincs egyöntetű állítás. Van egy teória miszerint az autók kipufogó gáza bontja le a pollenek védőburkát, amik így kis kampós spórák ként irritálni kezdik a nyálkahártyát és allergiás tüneteket okoznak. Kétségtelen, hogy a földművelés szempontjából van egy hasznos tulajdonsága, nem engedi a földet elszikesedni.

Parlagfű hatásai

A növényt pártolók számtalan gyógyhatást tulajdonítanak a növénynek, többek között gyulladáscsökkentő, bélbántalmakra gyógyír lehet, immunrendszer erősítő, zsenge levelének fogyasztása allergia ellenes teaként, mivel kismértékben tartalmazza az allergént így a vakcinákhoz hasonlóan szoktatja hozzá a szervezetet az allergénhez, és mire a virágzási szezon beköszönt az allergénre nem reagál a szervezet olyan erősen.

 

parlagfű hatásai

Parlagfű tea

A zöld zsenge leveleket forrázzuk le forró vízzel. Az így kapott főzetet 3-5 percig hagyjuk állni. Majd melegen fogyasszuk el. Az allergiásoknak egyáltalán nem tudom ajánlani fogyasztását, mert magas kockázattal járhat. Mindenképpen szakember segítségét kérje, ha parlagfű teát szeretne fogyasztani az allergiás tünetei megelőzésére.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0