Vörös tea elkészítése
Az afrikai rooibos teát is a szállás teákhoz hasonlóan, forráznunk kell. A tea elkészítéséhez segítségül hívhatunk egy kávé készítő eszközt, ami ebben az esetben is megállja a helyét.
Vörös tea elkészítése French press-el
A french press egy többnyire üveghenger, amiben egy finom szűrő segítségével tudjuk leszűrni a teát miután kiázott. Egy adag vörös teához 2-3 g tea levelet használjunk ez egy púposabb teáskanálnyi mennyiség. Ezt öntsük fel forrásban lévő normál ph-val rendelkező vízzel (a jobb eredmény érdekében kerüljük a csapvizet) alacsonyabb ásványi anyagtartalmú vizet használjuk, ha tényleg kíváncsiak vagyunk a vörös tea valódi ízére. Javasolt ázási ideje a vörös teának nagyjából 5 perc. Ez után nyomjuk le a french press szűrőjét és már önthetjük is a csészénkbe az ízletes vörös teát.
Vörös tea elkészítése hagyományos nyugati módon
Egy nagyobb hőálló kancsóba 10 -12g tealevelet kanalazzunk. Öntsünk nagyjából 1 liter forró vizet a kancsóba. Itt is használjunk az előző bekezdésben említett alacsony ásványi anyagtartalmú normál ph-s vízet. Ekkora mennyiségnél is elegendő az 5 perc. Ez után szűrjük át az egészet. És már fogyaszthatjuk is.
Hasznos tipp: A kancsó alá a biztonság kedvéért tegyünk egy fém kést, hogy elvezesse a hőt a kancsóból így biztosan nem reped mega forró víztől.
Azért, hogy minnél kevesebb kalóriát tartalmazzon, lehetőleg üresen fogyasszuk. Ezzel is elkerülve a felesleges cukor bevitelt. A tea önmagában is édeskés ízű, így frissen facsart citrom vagy narancs lével kibalanszírozhatjuk az ízét. Ha nagyon szeretnénk ízesíteni a barna cukor jobban illik a vörös teához, mint fehér társa. Szeretnél többet tudni a vörös tea hatásairól? Volt már cikkünk a témában olvasd el azt is mi mindenre jó a vörös tea.
0 hozzászólás