Vörös tea elkészítése

Vörös tea elkészítése

Az afrikai rooibos teát is a szállás teákhoz hasonlóan, forráznunk kell. A tea elkészítéséhez segítségül hívhatunk egy kávé készítő eszközt, ami ebben az esetben is megállja a helyét.

Vörös tea elkészítése French press-el

A french press egy többnyire üveghenger, amiben egy finom szűrő segítségével tudjuk leszűrni a teát miután kiázott. Egy adag vörös teához 2-3 g tea levelet használjunk ez egy púposabb teáskanálnyi mennyiség. Ezt öntsük fel forrásban lévő normál ph-val rendelkező vízzel (a jobb eredmény érdekében kerüljük a csapvizet) alacsonyabb ásványi anyagtartalmú vizet használjuk, ha tényleg kíváncsiak vagyunk a vörös tea valódi ízére. Javasolt ázási ideje a vörös teának nagyjából 5 perc. Ez után nyomjuk le a french press szűrőjét és már önthetjük is a csészénkbe az ízletes vörös teát.

Vörös tea elkészítése
Rooibos tea Bio

Aranyvesszőfű tea 50 Gramm

990 Ft

Rooibos tea ár

Aranyvesszőfű tea 50 Gramm

990 Ft

Vörös tea elkészítése hagyományos nyugati módon

Egy nagyobb hőálló kancsóba 10 -12g tealevelet kanalazzunk. Öntsünk nagyjából 1 liter forró vizet a kancsóba. Itt is használjunk az előző bekezdésben említett alacsony ásványi anyagtartalmú normál ph-s vízet. Ekkora mennyiségnél is elegendő az 5 perc. Ez után szűrjük át az egészet. És már fogyaszthatjuk is.

Hasznos tipp: A kancsó alá a biztonság kedvéért tegyünk egy fém kést, hogy elvezesse a hőt a kancsóból így biztosan nem reped mega forró víztől.

Azért, hogy minnél kevesebb kalóriát tartalmazzon, lehetőleg üresen fogyasszuk. Ezzel is elkerülve a felesleges cukor bevitelt. A tea önmagában is édeskés ízű, így frissen facsart citrom vagy narancs lével kibalanszírozhatjuk az ízét. Ha nagyon szeretnénk ízesíteni a barna cukor jobban illik a vörös teához, mint fehér társa. Szeretnél többet tudni a vörös tea hatásairól? Volt már cikkünk a témában olvasd el azt is mi mindenre jó a vörös tea.

 

Vörös tea vélemények, szólj hozzá:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Bevásárlókosár0
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0